Oto drugie DIY na tym blogu (pierwsze [klik]).
Sk艂adniki:
-jakie艣 warzywa, owoce
(w moim przypadku s膮 to:
*marchewka (korze艅)
*pietruszka (korze艅)
*seler (korze艅)
*jab艂ko)
DO WYBORU, DO KOLORU! :)
Przydadz膮 si臋:
-piekarnik
-n贸偶
-deska do krojenia
Przygotowanie:
UWAGA! Czas pieczenia zale偶y od grubo艣ci produkt贸w i nale偶y go dostosowa膰 samemu.
1.Obieramy produkty ze sk贸rki.
2. Kroimy je na ma艂e kawa艂eczki (jab艂ko grubiej)
3. Nagrzewamy piekarnik (180*C, g贸ra i d贸艂)
4. Przysz艂e chipsy przek艂adamy na wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia blaszk臋
5. Wstawiamy do piekarnika na 20 min. w 180*C, g贸ra i d贸艂
6. Wyci膮gamy cie艅sze chipsy (np. niekt贸re jab艂ka)
7. Suszymy przez 40 min. w 100*C, g贸ra i d贸艂
8. Wyci膮gamy pietruszk臋 i mniejsze marchewki
9. Suszymy przez 15 min. w 100*C, g贸ra i d贸艂 z termoobiegiem (pod. wiatraczkiem
10. Wyci膮gamy blaszk臋 z piekarnika i przek艂adamy chipsy na talerz do ostygni臋cia
11. Chipsy trzymamy w zamkni臋tym s艂oiku
I GOTOWE!
A oto jak si臋 prezentuj膮 poszczeg贸lne warzywa:
-MARCHEWKA
-PIETRUSZKA:
-JAB艁KO:
-SELER:
Plusy:+szybkie
+tanie
+proste
+zdrowe
+mog膮 je je艣膰 psy
+mog膮 je je艣膰 ludzie
Mi najbardziej smakuje marchewka. Jumperowi tak samo. :)
Pozdrawiamy i 偶yczymy smacznego Julia & Jumper
PS Zapraszamy wszystkich na naszego facebooka. :)
A Jumperowi smakuj膮?
OdpowiedzUsu艅Co艣 mi podszeptuje, 偶e czas zrobi膰 dla Tobiasa :)
I to bardzo. Oczywi艣cie nie tak jak te mi臋sne,ale r贸wnie偶 jest sza艂. 馃槉
Usu艅Polecam, w domu jedz膮 je wszyscy. 馃榾
Pozdrawiamy
To czas suszy膰 ;)
Usu艅Nie wiem, czy Furia by si臋 na to skusi艂a, ale musz臋 spr贸bowa膰, najwy偶ej sama to zjem ;P zapraszam na mojego bloga: mojamalina.blogspot.com
OdpowiedzUsu艅